Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Έξι σημάδια που μαρτυρούν πως χρειάζεστε περισσότερο ύπνο...

Νιώθετε μια ατονία και μια ανεξήγητη κούραση ενώ ξαφνικά έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για κοινωνική ζωή ή ακόμη...
 και για τη δουλειά σας.
Αν δεν συντρέχει άλλος σοβαρός λόγος, π.χ. κατάθλιψη, ενδεχομένως σας λείπει ύπνος!




Δείτε, ποια είναι τα έξι σημάδια που μαρτυρούν πως πρέπει να κοιμηθείτε επειγόντως...

1) Δεν έχετε-ή έχετε- όρεξη για φαγητό

Η έλλειψη ύπνου έχει διαφορετική επίδραση στον καθένα. Από τη μία μπορεί να νιώθετε πως πεινάτε διαρκώς ενώ από την άλλη μπορεί η όρεξή σας να κοπεί… μαχαίρι! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι παίρνουν ή χάνουν αντίστοιχα πολλά κιλά σε περιόδους… αϋπνίας!

2) Κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα-αλλά τίποτα με επιτυχία...

Παράλληλα με αυτό το κείμενο, έχετε ανοίξει άλλα τρία sites, τσεκάρετε τα e-mails σας και προσπαθείτε να τελειώσετε και τη δουλειά σας… Όχι, δεν πάσχετε από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, όπως μπορεί να υποθέσατε, απλά… σας λείπει ύπνος. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει ακόμη και την πιο εύκολη δουλειά να φαίνεται βουνό. Το άτομο δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πουθενά με αποτέλεσμα να ξεκινάμε 5-6 πράγματα ταυτόχρονα και να μην καταφέρνουμε να τελειώσουμε κανένα!

3) Δεν θυμάστε που βάλατε τα κλειδιά σας και τα γυαλιά σας και…

Ο εγκέφαλός σας έχει ανάγκη από ύπνο για να νιώθει αναζωογονημένος και λειτουργικός. Χωρίς ύπνο, η βραχυπρόθεσμη μνήμη μας παθαίνει μικρο-εμπλοκές, όπως π.χ. να ξεχνάμε διαρκώς πράγματα. Μόνη λύση; Ένας βαθύς, χορταστικός, ύπνος που θα αποκαταστήσει κάθε βλάβη.

4) Οι συζητήσεις δεν είναι το φόρτε σας-τις καθημερινές

Μπορεί τα σαββατοκύριακα στα πάρτι και στην κοινωνικότητα να μην σας «πιάνει» κανείς, όμως μάλλον δεν συμβαίνει το ίδιο και στις καθημερινές, όπου δεν μπορείτε ούτε καν να παρακολουθήστε μια συζήτηση, πόσο μάλλον να συμμετάσχετε… Η κούραση και η έλλειψη ύπνου είναι οι αιτίες που εμποδίζουν τον εγκέφαλό σας να λειτουργήσει σωστά. Ποια είναι η λύση; Για ύπνο ολοταχώς…



5) Κλείνουν τα μάτια σας πίσω από το τιμόνι

Μπορεί στη δουλειά να είστε περισσότερο ακμαίοι και να ξεχνάτε έστω για λίγο τη… νύστα σας, όμως μόλις πιάσετε το τιμόνι νιώθετε τα βλέφαρά σας βαριά. Η έλλειψη ενδιαφέροντος π.χ. σε μια επαγγελματική σύσκεψη, δεν υποδηλώνει πάντα βαρεμάρα αλλά ενδεχομένως κρύβει παρατεταμένη αϋπνία. Και ενώ σε τέτοιες σχετικά «ακίνδυνες» περιπτώσεις, όπως στη σύσκεψη, δεν θα υπάρξει σοβαρό αντίκτυπο αν δεν συμμετέχετε εκατό τοις εκατό, σε καταστάσεις που κινδυνεύει η ζωή σας, όπως στην οδήγηση που μια απροσεξία μπορεί να κοστίσει ακριβά, καλό είναι να αφήσετε το τιμόνι σε κάποιον πιο ξεκούραστο ή να πάρετε ταξί.

6) Νιώθετε άρρωστοι-ενώ αρρωσταίνετε σπάνια…

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα «επιδιορθώνεται» και ενισχύεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η έλλειψή του επομένως μας καθιστά ευάλωτους στους ιούς και τα βακτήρια που μας απειλούν καθημερινά με αποτέλεσμα, αν ταλαιπωρούμαστε από αϋπνίες να χάνουμε την ισχυρή ασπίδα προστασίας μας και να αρρωσταίνουμε συχνότερα από το φυσιολογικό.                                                               

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes