Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

"Εξορκιστή​ς" και "Ροζ Πάνθηρας" στην λίστα με τις πιο σημαντικές ταινίες

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε στο εθνικό αρχείο ταινιών τις ταινίες "Ροζ Πάνθηρας", "Airplane!" καθώς και άλλες 23 υποδειγματικές ταινίες του περασμένου αιώνα . Μεταξύ των ταινιών που βρίσκονται στην λίστα είναι, "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται", η δεύτερη ταινία της τριλογίας του "Πολέμου των Άστρων" του Τζόρτζ Λούκας, ο "Εξορκιστής" και το "Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου", που αφορά το σκάνδαλο Ουότεργκεϊτ.

Κάθε χρόνο η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επιλέγει 25 ταινίες, οι οποίες θεωρούνται "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές".

Η λίστα του 2010 ανεβάζει στις 550 τις ταινίες του αρχείου.

Ο κορυφαίος βιβλιοθηκάριος του Κογκρέσου Τζέιμς Μπίλινγκτον που επιλέγει ποιες θα είναι αυτές οι ταινίες, διάλεξε ακόμη τις ταινίες "Πυρετός το Σαββατόβραδο" και "Μάλκολμ Χ" όπου πρωταγωνιστούν αντίστοιχα ο Τζον Τραβόλτα και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, ορισμένοι βασικοί συντελεστές δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν την είσοδο των ταινιών τους στην αμερικανική λίστα. Οι σκηνοθέτες Μπλέικ Έντουαρντς του Ροζ Πάνθηρα και Ίρβιν Κέρσνερ του η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται απεβίωσαν φέτος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes