Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Bloomberg: Θέμα χρόνου η συμφωνία για το “κούρεμα”

Στο πρακτορείο μίλησε εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds της Marathon που φημολογείται ότι κατέχει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια προς διαχείριση
Το Bloomberg μεταδίσει πλέον πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει μετρητά και νέα ομόλογα με αξία περίπου 32 cents στο ευρώ.

Το πρακτορείο επικαλείται τον Bruce Richards, manager της Marathon Asset Management LP ο οποίος ανέφερε :"Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα γίνει"
Το σημαντικό που αναφέρει ο εν λόγο κύριος είναι ότι οι επενδυτές που εκπροσωπεί περιμένουν ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα ομόλογα του Μαρτίου με βάση τη νέα συμφωνία, εμέσως πλην σαφώς λέει δηλαδή ότι περιμένει να διαμορφωθεί νωρίτερα η συμφωνία με τους επενδυτές. Οι επενδυτές που θα συμφωνήσουν, πιθανώς θα πληρωθούν με το νέο πακέτο μετρητών και ομολόγων λίγο μετά την ημερομηνία αυτή.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για επίτευξη της συμφωνίας ως την ερχόμενη Δευτέρα, όπως και να 'χει σημαντική για της εξελίξεις είναι η νέα άφιξη του επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, στην Αθήνα, σήμερα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το PSI την οποία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ινστιτούτου. Στις δηλώσεις του, αναφέρει ότι "Το IIF είναι προσηλωμένο σε μια εθελοντική συμφωνία για το PSI με την ελληνική κυβέρνηση" ενώ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν "καλή τη πίστη" και με "αίσθηση επείγοντος".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes