Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Eιδικά ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης αφού τόνισε πως τα μέτρα για την προστασία των ζώων καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να εκτεθεί η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο,  στη συνέχεια διευκρίνισε  ότι με το νομοθέτημα
αυτό επιχειρείται να δοθεί τέλος σε εικόνες ντροπής, εγκατάλειψης των ζώων, εκμετάλλευσής τους και άθλιας διαβίωσής τους.

Εκ μέρους της ΝΔ η Φωτεινή Πιπιλή  δήλωσε την συμφωνία της επί της αρχής του νομοσχεδίου επισήμανε ενστάσεις επί διατάξεων οι οποίες αφορούν σε ποινές και «τιμωρούν» τους φιλόζωους και τους εθελοντές, ενώ  όπως είπε θα έπρεπε να στέλνουν το μήνυμα της Πολιτείας πως τα ζώα δεν είναι προς εκμετάλλευση και οι φιλόζωοι δεν είναι «γραφικοί».

Από την πλευρά του ο  ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Θεόδωρος Ιγνατιάδης το καταψήφισε επισημαίνοντας ότι με το σχέδιο νόμου αυτό ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες ελέγχου των ζώων.

Από το ΛΑΟΣ ο Αθανάσιος Πλεύρης ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου παρατηρώντας τις θετικές διατάξεις ιδιαίτερα για τα οικόσιτα ζώα που βρίσκονται σε πολυκατοικίες.

Ενάντια στο  νομοσχέδιο τάχθηκε η Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) επισημαίνοντας  πως δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή κατάσταση, καλλιεργεί το φόβο προς τα ζώα και περιορίζει την συμβίωση ανθρώπων και ζώων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes