Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκε το βιολί που έπαιζε μέχρι την τελευταία στιγμή στο ναυάγιο του Τιτανικού;

Όταν η σορός του Wallace Hartley, μαέστρου του Τιτανικού, ανασύρθηκε από το ναυάγιο, πριν από εκατό χρόνια, στο άψυχο κορμί του ήταν περασμένο το βιολί του, σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής. Αμέσως μετά ωστόσο το βιολί εξαφανίστηκε, χωρίς κανένας να μάθει τι απέγινε, αν και υπήρχε η φήμη ότι εστάλη στο Λονδίνο σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας συλλέκτης που ζει στη Μεγάλη Βρετανία, ισχυρίστηκε πως έχει στην κατοχή του το θρυλικό όργανο του Hartley! Ήδη γνωστός οίκος δημοπρασιών προσέλαβε ειδικούς για να πιστοποιοήσουν ότι πρόκειται για το αυθεντικό το βιολί του Τιτανικού, ενώ εκτιμάται πως αν τελικά γίνει η δημοπράτησή του τότε θα πρόκειται για το πιο ακριβό αντικείμενο που ανασύρθηκε ποτέ από το διάσημο ναυάγιο.

Το βιολί που έπαιζε μέχρι την τελευταία στιγμή

Σύμφωνα με τους επιζήσαντες, όταν βυθιζόταν ο Τιτανικός, μια μικρή ορχήστρα έπαιζε το "Nearer, My God, to Thee", έναν ιδιαίτερα συγκινητικό χριστιανικό ύμνο του 19ου αιώνα, ο οποίος ήταν βασισμένος στη Γέννεση (28:11-19) και στο Όνειρο του Ιακώβ (δείτε το βίντεο).

Ανάμεσα στους μουσικούς ήταν και ο Hartley, με το βιολί του, ο οποίος αντί να εγκαταλείψει το πλοίο συνέχισε μαζί με τους συναδέλφους του να παίζουν μουσική για να νιώθουν οι τρομαγμένοι επιβάτες πως δεν είναι μόνοι!

Ο συλλέκτης που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του το βιολί, ανέφερε ότι έφτασε στα χέρια του μέσω της αρραβωνιαστικιά του μαέστρου του Τιτανικού, Maria Robinson, η οποία το παρέλαβε από τις αρχές του Καναδά. Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από το ημερολόγιό της γυναίκας, στο οποίο γράφει για κάποια επιστολή που έστειλε η ίδια στον Καναδά για να ευχαριστήσει τις αρμόδιες αρχές που βρήκαν και της απέστειλαν το βιολί του αρραβωνιαστικού της.

Το όργανο είναι φυλαγμένο σε μία καφέ δερμάτινη θήκη που πάνω της φέρει χαραγμένα τα αρχικά W.H., τα οποία ταιριάζουν απολύτως στο όνομα του Wallace Hartley.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes