Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ 7 ΠΙΟ ΑΤΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Oι 7 πιο άτυχοι άνθρωποι στον κόσμο

< Η τύχη, ενώ σε κάποιους ανθρώπους έρχεται και τους χτυπά την πόρτα πολύ συχνά, κάποιους άλλους τους ξεχνάει για χρόνια. Μερικές φορές δεν τους θυμάται ποτέ...







1.) Ann Hodges


Γιατί είναι άτυχη: Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη!

Η Αν Χότζες (1923 – 1972) απο την Sylacauga της Alabama, έγινε γνωστή όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία.

Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες.

Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατάσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν να τον ξεφορτωθεί.






2.) Henry Ziegland

Γιατί είναι άτυχος: Σκοτώθηκε από σφαίρα σφηνωμένη σε δέντρο επί 20 χρόνια!
Το 1883, ο Henry Ziegland χώρισε με τη φίλη του. Εκείνη αναστατωμένη αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της, εξοργισμένος για το θάνατό της άρχισε να κατηγορεί τον Ziegland σαν υπαίτιο της απώλειας της. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, αφού πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον Ziegland.

Ο αδελφός της κοπέλας πήγε στο σπίτι του Ziegland και αφού τον πυροβόλησε, στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε. Δυστυχώς για τον αδελφό, η σφαίρα πέρασε ξυστά από τον Ziegland και κατέληξε να σφηνωθεί στον κορμό ενός δέντρου. Τυχερός, σωστά; 20 χρόνια αργότερα, ο Χένρι ήθελε να κόψει το δέντρο, και δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει ο ίδιος, χρησιμοποίησε δυναμίτη. Αποτέλεσμα:
Η έκρηξη εκτόξευσε τη σφαίρα από το δέντρο κατευθείαν στο κεφάλι του Ziegland, σκοτώνοντας τον ακαριαία.






3.) Violet Jessop

Γιατί είναι άτυχη: Επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν!
Και τι πλοία…η Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλος της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό ξεκίνησε τα θαλάσσια ταξίδια της με το Ολυμπικό. Στο ταξίδι της, στις 20 Οκτωβρίου 1910 το Ολυμπικό συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ.
Δύο χρόνια αργότερα είπε να ταξιδέψει με τον Τιτανικό, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη.
Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.







4.) Roy Sullivan

Γιατί είναι άτυχος: Χτυπήθηκε 7 φορές από κεραυνό!

Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.






5.) Robert Todd Lincoln

Γιατί ήταν άτυχος: Ήταν παρών σε 3 δολοφονίες Αμερικανών προέδρων
Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865. 16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε.

Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά.

Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς.






6.) Jason and Jenny Cairns-Lawrence

Γιατί είναι άτυχοι: Σε όποια πόλη αποφάσιζαν να πάνε διακοπές, γίνονταν τρομοκρατική επίθεση!

Άν αντιληφθείτε αυτό τε ζευγάρι να έρχεται διακοπές στην πόλη σας, καλύτερα να φύγετε εσείς διακοπές κάπου μακρυά.. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους.

Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008.

Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν!






7.) Tsutomu Yamaguchi

Γιατί είναι άτυχος: Ήταν παρών και στη Hiroshima αλλά και στο Nagaski κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών!

Γεννημένος το 1916, ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι ταξίδεψε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945 για επαγγελματικούς λόγους. Στις 6 Αυγούστου και ενώ κατέβαινε από ένα τραμ είδε μια μεγάλη λάμψη στον ορίζοντα. Προσωρινά τυφλωμένος και με τα τύμπανα κατεστραμμένα πήγε σε ένα καταφύγιο και επέστρεψε σπίτι του στο Ναγκασάκι.

Τρεις μέρες αργότερα και ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στο αφεντικό του γιατί είναι δύσκολο να πουλήσεις αυτοκίνητα σε μια πόλη που έχει ισοπεδωθεί από μια πυρηνική βόμβα, ο Tsutomu δέχτηκε και δεύτερη επίθεση. Μια ακόμα ατομική βόμβα ισοπέδωνε το Ναγκασάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes