Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ποιες είναι οι κακές γυναικείες συνήθειες που κάνουν το στήθος να «εξαφανίζεται»;

Το στήθος της κάθε γυναίκας είναι ίσως το μεγαλύτερο εξωτερικό «προσόν» της και ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία θέλει να είναι περήφανη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως τα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι τόσο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς κάθε γυναίκα θέλει να έχει ένα πλούσιο μπούστο.

Αν λοιπόν, είστε περήφανες για το φυσικό μέγεθος του στήθους σας και τα βλέμματα που τραβά σε κάθε σας εμφάνιση και θέλετε να είστε για καιρό ακόμα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικές κακές συνήθειες που μπορούν να το βλάψουν και να κάνουν να πάρει τον κατήφορο.

·  Υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης: Μια μελέτη στη Σουηδία απέδειξε πως το μέγεθος του στήθους τείνει να μειώνεται αισθητά αν η γυναίκα καταναλώνει περισσότερες από 3 κούπες καφέ καθημερινά. Η μελέτη έδειξε επίσης πως πολλές γυναίκες έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που κάνει τους λιπώδεις ιστούς στο στήθος να συρρικνώνονται, αν η κατανάλωση καφέ είναι μεγάλη.

·  Υπερβολική μείωση στην κατανάλωση λίπους: Το λίπος είναι η βασική σύνθεση του ιστού του μαστού, ο οποίος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος στο στήθος. Οι δίαιτες που μειώνουν δραματικά την κατανάλωση λίπους όχι μόνο επηρεάζουν την ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων αλλά και τη μορφή και το μέγεθος του στήθους. Η κατανάλωση λίπους επιβάλλεται, πάντα βέβαια σε λογικές ποσότητες.

·  Σπάνια κατανάλωση κρέατος: Οι ίνες κολλαγόνου είναι ένα ακόμα βασικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη συντήρηση του μεγέθους του στήθους. Οι ίνες αυτές βοηθούν στην κατασκευή του ιστού του μαστού και κρατούν το στήθος στητό και ελαστικό, ενάντια στη γήρανση. Μπορούμε να τις βρούμε κυρίως στις φτερούγες κοτόπουλου και σε άλλα είδη κρέατος, καθώς και σε φρούτα και λαχανικά –αν δεν θέλουμε να τρώμε συνέχεια κρέας.

·  Έλλειψη υγρών: Περίπου το 80% του σώματός μας αποτελείται από υγρά, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι των ιστών να συρρικνώνεται αισθητά όταν το ποσοστό αυτό μειώνεται. Αρκετοί από τους ιστούς αυτούς βρίσκονται στο στήθος. Γι' αυτό οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση 8 ποτηριών νερού καθημερινά και μείωση του καφέ, καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες και μειώνει τα υγρά στο σώμα.

·  Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ δεν επηρεάζει άμεσα το μέγεθος του στήθους, μάλιστα κάποια αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο αλκοόλ μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν στην προστασία των ιστών του στήθους. Μια σειρά μελετών, όμως, έδειξε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, άρα και σημαντική μείωση του στήθους εξαιτίας της θεραπείας και της αφαίρεσης του «κακού» ιστού. Γι' αυτό αν κάποια γυναίκα έχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά της, καλό θα είναι να μένει μακριά από το αλκοόλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes